Natuurhuisje De Rayse Hei

Heeft u interesse in ons natuurhuis?

Over Natuurhuisje De Rayse Hei

Gelegen in het Bakelse bos is dit afgezonderde natuurhuisje een perfecte manier om te ontsnappen van de drukte en te genieten van de natuur. Met een riante, geheel omheinde tuin (kans op een gat i.v.m. de natuur) van 1 hectare, een eigen waterbron en een BBQ is het goed vertoeven op de Rayse Hei. U kunt genieten van het prachtige uitzicht, de verschillende vogelroepen en de bosgeuren. Op loopafstand is bovendien het recreatiegebied Berkendonk (circa 10 minuten). Hier kunt u genieten van een natuurstrand en verschillende wateractiviteiten. 
 
Het natuurhuisje beschikt over een sfeervolle woonkamer, keuken en slaapkamer ineen. U bent van alle gemakken voorzien met een slaapbank, oven, koelkast en gasfornuis op beta gas. De binnenkomsthal en het sanitair zijn aparte ruimtes. Het huisje heeft elektrische verwarming, maar er staat ook een houtkachel met gratis gebruik van hout. In het huisje kunnen maximaal twee mensen slapen.
 
Op minder dan 30 minuten loopafstand is het treinstation Helmond Brouwhuis. Het huisje is met de auto te bereiken. 
 
 

Natuur en omgeving

Het Bakelse Bos is een 115 hectare groot naaldhoutgebied en de ideale groene long van de stad. Het voormalige gemeentebos, in de volksmond "de Bakelse Bossen" genoemd, ligt in een gebied dat tot in de jaren ‘60 van de vorige eeuw bij de gemeente Bakel en Milheeze hoorde. Sindsdien is het grotendeels ingesloten geraakt tussen de Helmondse stadswijken Rijpelberg en Dierdonk. Aan de oostzijde wordt het begrensd door het dal van de Bakelse Aa; aan de westzijde door de Zuid-Willemsvaart. Het bos wordt doorkruist door een aantal fietspaden. De oudste bospercelen dateren van 1915. Door de ligging op voormalig stuifzand (of "klapzand", zoals de Helmonders het noemen) bestaat het bos vooral uit grove dennen en andere naaldhoutsoorten. Opvallend zijn de stuifheuveltjes, een voor Nederland vrij zeldzaam jeneverbesstruweel, een stuk open stuifzand ("de schietbaan") en een klein heideveldje. Het bos biedt een grote diversiteit aan vogels, van de merel en de Vlaamse gaai tot de pimpelmees en de grote bonte specht.