Natuurhuis Landgoed De Utrecht

Heeft u interesse in ons natuurhuis?

Over Natuurhuis Landgoed Utrecht

Omringd door de idyllische natuur van het landgoed Utrecht staat dit sprookjesachtige natuurhuis met een adembenemend uitzicht. Liggend aan een van de plassen van het natuurgebied kunt u in dit huis genieten van veel privacy en een schitterende omgeving. Vanwege de vele wandel- en fietspaden kunt u het natuurgebied goed verkennen. Bovendien is er veel flora en fauna aanwezig op landgoed Utrecht. Dit huisje is voor natuurliefhebbers een bezoek meer dan waard. 
 
De knusse woning met de uitstraling van een ouderwets landhuisje is van alle gemakken voorzien. De benedenverdieping bestaat uit een keuken, een woonkamer, een toilet, een badkamer en een slaapkamer. De bovenverdieping bestaat uit twee slaapkamers. Er is een houtkachel aanwezig met gratis hout. Tevens mag u gebruik maken van de barbecue. Ook uw hond mag genieten van een verblijf op landgoed Utrecht. Tenslotte is het ook mogelijk om uw eigen paard of pony mee te nemen, deze te stallen en te genieten van de mooie ruiterpaden in de nabije omgeving. Er is een weide naast het huis beschikbaar.
 
Dichtbij het natuurhuis is de golfbaan “Midden-Brabant”. Op twintig minuten loopafstand ligt het sfeervolle en fameuze eetcafé “In den Bockenreyder”. Hier kunt u genieten van heerlijke Brabantse lekkernijen. Voor de fijnproevers is het restaurant Rustoord op een steenworp afstand.  
 
 
 

Natuur en omgeving

Het natuurhuisje is gelegen in de Brabantse Kempen en strekt zich uit over de gemeente Hilvarenbeek en Reusel De Mierden. Aan de westzijde wordt het landgoed begrensd door België. In de natte heide rondom het natuurhuisje komen planten voor als beenbreuk, witte snavelbies, moeraswolfsklauw, dophei en kleine en ronde zonnedauw; een insectenetende plant. Tegen de schemering van een zomerse avond, op de overgang van bos naar heide, kan je het bijzondere geluid van de nachtzwaluw horen. Er is tevens een vlinderstrook op het zuidelijke punt van het natuurhuisje, een corridor met bomen en planten voor vlinders. Op en rond tal van natte gebieden zijn ideale biotopen gevonden door de alpenwatersalamander, vinpootsalamander, rugstreeppad, poelkikker, bruine kikker en heikikker. Boven natte hei en vennen vliegen prachtige libellen, nadat zij als larven eerst circa zeven keer zijn verveld, waarna zij hun leven als libel pas kunnen voortzetten. Rondom de Reusel fladderen ’s zomers verschillende juffers in de zon, waaronder de vuurjuffer en bosbeekjuffer.